Acaleph

Safety first met onze intuïtieve app

Safety first

Als specialist in het verzorgen van diverse opleidingen, trainingen en advies op het gebied van veiligheid, is het ‘safety first’ bij Acaleph.

Helaas kunnen zij kunnen niet voorkomen dat hun klanten soms op de werkvloer met onveilige situaties te maken krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een plas water zijn in de buurt van elektra of een losliggende kabel waar mensen overheen moeten stappen.

Dat soort zaken moeten snel en eenvoudig worden gemeld. Onze ninja’s bedachten al snel een manier om de kust snel een stukje veiliger te maken.

Acaleph dashboard

Onveilige situaties snel en eenvoudig melden, afhandelen en terugkoppelen met de app van Acaleph.

Intuïtieve app

Om onveilige situaties op de werkvloer zo simpel, snel en compleet mogelijk te melden, ontwikkelden wij een app voor Acaleph. In een aantal eenvoudige stappen kan een medewerker een gedetailleerd beeld geven van de situatie.

De bedrijfsleider krijgt een seintje binnen zodra een medewerker een melding heeft gemaakt, waarbij ook de urgentie direct zichtbaar is. Ook kan de voortgang van een melding in de app worden gezien, zo heeft iedereen vinger aan de pols.

Na het oplossen van de situatie stuurt de bedrijfsleider een update via een centraal systeem naar de melder, die hiervan een pushmelding krijgt. De aangeboden oplossing kan dan worden gecontroleerd en goed- of afgekeurd, waarna het proces weer bij de bedrijfsleider komt te liggen.

Mini-trainingen

Behalve het maken van een melding, is het mogelijk om binnen de app mini-trainingen te volgen. Deze bestaan uit het bekijken van een korte video, waarna er een quiz met vragen volgt om te toetsen of de materie onder de knie is.

Naast de mobiele app hebben we ook een centraal systeem ontwikkeld waarin Acaleph klanten kan toevoegen. De klanten zelf hebben daar ook een eigen omgeving, waar zij medewerkers van hun bedrijf toe kunnen voegen. Alle meldingen komen bij de juiste klanten terecht. Zij kunnen deze hier bekijken en afhandelen. In dit systeem kunnen ook de mini-trainingen en quizvragen worden aangemaakt en daarna gekoppeld worden aan bedrijven die deze service afnemen.

Acaleph app - Micro learning

Door het digitaliseren van het hele proces, dat normaal mondeling of via e-mail plaatsvindt, bouwen klanten een archief op. Werkplaatsen worden veiliger, omdat het melden van een onveilige situatie laagdrempeliger is en medewerkers daarom sneller geneigd zijn om iets te melden. Door de constante updates tussen de melder en behandelaar ontstaat het gevoel dat het melden van een onveilige situatie ook echt bijdraagt aan een veiligere werkomgeving.