ENTER

Je persoonlijke trainings- en instructie programma

Sitech Services

Safety first! Zeker voor Chemelot zijn de juiste skills van levens­belang.

Onze Ninja’s weten door jarenlange training als geen ander hoe belangrijk het is om je skills op peil te houden. Want hoe beter de voorbereiding, hoe veiliger de uitvoering.

Daarom ontwierpen wij voor Sitech Services ‘ENTER’, een online omgeving waar medewerkers alle nodige trainingen op afstand kunnen volgen. Met de bijbehorende app ENTER Coach, werd het volgen van de juiste trainingen peanuts.

ENTER app - dashboard

Op ENTER kunnen medewerkers alle nodige trainingen interactief en intuïtief volgen. Digitale certificaten geven daarna razendsnel toegang tot het terrein.

popup image
popup image
popup image

Interactieve trainingen op afstand

Op het terrein van Chemelot vindt regelmatig onderhoud plaats aan de fabrieken. De soms duizenden medewerkers die dit doen, worden hiervoor getraind. Het gaat niet alleen om trainingen voor de werkzaamheden, maar ook om toegangsinstructies, fabrieksveiligheid en chauffeursinstructies. Deze zijn cruciaal, want zonder de juiste training kunnen de medewerkers hun werk niet uitvoeren. Omdat de instructies klassikaal aan de gate werden gegeven, ontstonden er enorme rijen en een flinke vertraging bij het betreden van het terrein. Door de komst van ENTER is daar nu nauwelijks nog sprake van.

In alle eerlijkheid waren de trainingen ook een beetje – eh – stoffig. Ninja’s houden niet van stoffig, want zoiets brengt een missie in gevaar. Daarom maakten we de trainingen interactief en gebruiksvriendelijk.

Op ENTER kunnen medewerkers alle nodige trainingen op afstand volgen. Door het gebruik van zo min mogelijk tekst, ondersteund door animaties, 3D elementen en virtual reality, maakten we de trainingen behapbaar en visueel. Goal043 hielp ons bij de ontwikkeling hiervan.

Na het afronden van een training krijgt de medewerker een digitaal certificaat in de app, samen met een QR-code. Met deze code kunnen ze aan de gate direct bewijzen dat ze gecertificeerd zijn voor de uit te voeren werkzaamheden. Zo hebben de medewerkers nu razendsnel toegang tot het terrein. En zijn instructies ter plekke eerder uitzondering dan regel geworden.

interactieve training flensmonteur

Intuïtieve app

Na het afronden van een training krijgt de medewerker een digitaal certificaat in de app, samen met een QR-code. Met deze code kunnen ze aan de gate direct bewijzen dat ze gecertificeerd zijn voor de uit te voeren werkzaamheden. Zo hebben de medewerkers nu razendsnel toegang tot het terrein. En zijn instructies ter plekke eerder uitzondering dan regel geworden.

De app ENTER COACH is veel meer dan een overzicht van de behaalde certificaten. Hij biedt ook mini-trainingen aan en polst met challenges op willekeurige momenten of medewerkers de juiste kennis nog hebben of dat er een opfriscursus nodig is.

Door de ontwikkeling van de app en het digitale platform, zijn onze ninja’s erin geslaagd de wachttijden bij de gate met 1.000 tot 1.500 uur te verminderen.

De processen zijn niet alleen efficiënt en veilig, maar in deze gekke tijden van corona is het ook coronaproof. Stel je voor dat honderden monteurs tegelijk aan de gates hadden gestaan en klassikaal moesten onboarden. Dat was een enorme uitdaging geweest. Door ENTER hebben we deze perikelen succesvol kunnen vermijden doordat iedereen op afstand alle instructies al gevolgd had.

ENTER over Secret Ninja’s

“Secret Ninja’s ontwikkelen heel snel de juiste dingen en hebben een ‘mouwen opstropen’ mentaliteit. Waar andere soortgelijke bedrijven 2-3 jaar over een project als dit doen, leverden zij in veel kortere tijd wat wij wilden en van hoge kwaliteit. De korte lijnen, het meedenken en hun perfecte samenwerking met de klant, maakt dat Secret Ninja’s met kop en schouders boven alle andere uitspringt.”

— Sebastiaan de Reede – Business development manager