MeanderGroep

Optimale ontsluiting van informatie

Branche
Zorg, Ondersteuning, Verpleging, Begeleiding
Datum
11 sep. 2017

Een soepele samenwerking en transparante processen tussen Secret Ninjas en Meander leiden tot mooie resultaten.

Een slimme zoekmachine heeft geleid tot nauwkeuriger zoeken. Herzien van landingspagina’s had een gestroomlijnde navigatie-ervaring tot resultaat en integreren met AFAS zorgde voor een naadloze link met andere systemen binnen Meander.

Missie Briefing

TL;DR

01MeanderGroep

Meander is een zorginstantie die al langer dan 10 jaar klant is bij Secret Ninjas.

Ninja Meander

Vijf jaar geleden hebben ze een re-design van hun website laten realiseren. Momenteel zijn we wederom doende met het vernieuwen van de website en werken we aan verbeterpunten.

Het doel van de missie is zorgen voor een optimale ontsluiting van beschikbare informatie.

MeanderGroep

02Impact

Impact en Results

Onze oplossingen hebben een positieve impact gehad op de toegankelijkheid van informatie.

Een slimme zoekfunctie met geavanceerde software zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijker en nauwkeuriger kunnen zoeken naar gewenste informatie. De landingspagina’s bieden een gestroomlijnde navigatie-ervaring en sturen gebruikers direct naar relevante pagina's.

De toevoeging van locatiegebonden zoekfuncties en informatie over medewerkers en activiteiten in de buurt verrijken de gebruikerservaring en bieden gepersonaliseerde content. De integratie met AFAS zorgt voor een naadloze verbinding met andere systemen binnen Meander, wat resulteert in geoptimaliseerde processen en verbeterde efficiëntie.

Meander extra

03Werkwijze

Om tot deze oplossingen te komen, hebben we onderzoek gedaan naar gebruikersgedrag aan de hand van heatmaps en click rates.

Werkwijze

Op basis van de resultaten hebben we keuzes gemaakt in het ontwerp en de functionaliteit van de website en herinrichting van de header. We hebben bewust gekozen voor Algolia vanwege hun geavanceerde technologie en expertise op het gebied van zoekfunctionaliteit. Speciale templates zijn ontwikkeld voor de landingspagina’s om de zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren.

Daarnaast zijn we actief bezig met het realiseren van de integratie met AFAS om een naadloze samenwerking tussen systemen te bewerkstelligen en blijft de website constant in ontwikkeling. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een verbetering van de vacaturemodule van de website.

Meander

04Slim, slimmer, slimst

Om de verbeterpunten aan te pakken en de informatie beter toegankelijk te maken, hebben we een aantal oplossingen geïmplementeerd.

Allereerst hebben we een slimme zoekfunctie geïntegreerd die gebruikmaakt van aparte software (Algolia) om typefouten te corrigeren en suggesties te doen. Voor elk groot onderdeel van Meander, zoals thuiszorg, wonen met zorg, Meander Extra en behandelingsdiensten, hebben we speciale landingspagina’s gemaakt waardoor het voor gebruikers gemakkelijker is om te navigeren en direct op de juiste pagina terecht te komen via Google.

Verder hebben we locatiegebonden zoekfuncties en informatie over medewerkers en activiteiten in de buurt toegevoegd. Daarnaast werken we aan een koppeling met AFAS, een toonaangevend bedrijf in bedrijfssoftware. De koppeling met AFAS stelt Meander in staat om de website naadloos te integreren met andere systemen binnen hun organisatie. Dit zorgt voor een efficiëntere gegevensuitwisseling, gecoördineerde processen en een betere gebruikerservaring voor zowel medewerkers als klanten.

x

Too Long; Didn't Read?
Herken de kracht van Secret Ninjas in Meander's vernieuwde website!

Super slim zoeken

We implementeerden een slimme zoekfunctie waardoor gebruikers worden bediend met nauwkeurige zoekresultaten en een vlotte navigatie door de beschikbare informatie.

landingspagina’s

Om de gebruikerservaring te verbeteren, heeft Secret Ninjas gestroomlijnde landingspagina’s geïntroduceerd, waardoor bezoekers een soepele navigatie ervaren en gemakkelijk toegang hebben tot relevante secties en sneller de gewenste informatie kunnen vinden.

Integratie met AFAS

We realiseerden een koppeling met AFAS, een toonaangevend bedrijf in bedrijfssoftware. AFAS biedt geïntegreerde bedrijfsoplossingen zoals ERP, HRM en CRM. De integratie met AFAS zorgt voor een efficiënte gegevensuitwisseling en verbeterde processen binnen Meander.

Dojo

De oude website van Meander vroeg om een nieuwe look & feel, zodat hij weer bij de tijd was. Secret Ninjas heeft ons hierbij geholpen, we zijn heel blij met de nieuwe website. De samenwerking met hen is altijd goed en ze zijn heel transparant. We zijn echt partners van elkaar en de website voelt als een gedeelde verantwoordelijkheid. Hij is van ons en van Secret Ninjas.

Inmiddels is de website is nu 5 jaar oud. Maar hij wordt nog steeds continu aangepast, je moet blijven aansluiten bij de wensen en behoeften van de mensen. Secret Ninjas helpt ons daarbij.

Paulette
Manager Strategische Marketing & Communicatie

MeanderGroep Zuid-Limburg is de meest complete zorgaanbieder in de regio Parkstad en realiseert zorg met net dat beetje extra aandacht, waarbij het welbevinden van de klant/bewoner minstens zo belangrijk is. Van de aangeboden diensten op het gebied van preventie, welbevinden, wonen, zorg en gemak kunnen inwoners van Parkstad hun hele leven gebruikmaken. Het stelt mensen in staat hun eigen leven te leiden en zelf de regie houden, ook als dat door lichamelijke of mentale beperkingen lastiger wordt.

Meer dan 5.000 werknemers verlenen dagelijks de zorg die nodig is. Jaarlijks helpen zij zo’n 15.000 inwoners van Parkstad. MeanderGroep is weliswaar een grote zorgaanbieder, maar heeft zijn dienstverlening kleinschalig en ‘zo thuis mogelijk’ georganiseerd. Dat kan zelfstandig thuis zijn, of in een van onze huizen of aanleunwoningen.

De medewerkers van Meander weten als geen ander waar onze klanten/bewoners echt behoefte aan hebben en wat hun leven fijn en betekenisvol maakt. We doen dat samen, dus met elkaar, waarbij we kijken naar de eigen kracht van de klant of bewoner. Wat kan hij of zij nog zelf? We luisteren met aandacht naar hun vraag en zijn nieuwsgierig naar wie ze vroeger waren en wat hen drijft. Onze ondersteuning is deskundig, maar de eigen regie blijft bij de klant of bewoner.

Landelijk gezien behoort Meander tot de koplopers op het gebied van toekomstbestendige zorgverlening en innovatie.

meandergroep.com

すばらしい

Subarashi
Meesterlijk goed