MeanderGroep Zuid-Limburg

Ook digitaal een attractieve werkgever

Meander homepage

MeanderGroep

Ook digitaal een attractieve werkgever

Alles valt en staat met het vinden van de juiste informatie. Bezoekers van een website gaan recht op hun doel af en als ze niet vinden wat ze zoeken, zijn ze zo weer weg. De flow van een online reis is daarom heel belangrijk. Omdat Secret Ninja’s de website een aantal jaren geleden ontwikkelden, kennen wij de website door en door. We wisten precies wat Meander nodig had: een redesign! Hiervoor pakten we de indeling van de belangrijkste onderdelen binnen MeanderGroep aan, waarbij we de doelgroep en de structuur van de site scherp in de gaten hielden. Ook de zoekfunctie kreeg een flinke boost.

“De samenwerking met hen is altijd goed en ze zijn heel transparant.”

— Paulette – Manager Strategische Marketing & Communicatie 

Informatie inzichtelijk maken

De eerste stap was natuurlijk: informatie! In een bedrijf is die vaak versprokkeld over allerlei afdelingen, logisch ook want iedereen heeft zijn eigen skills en ervaring. We begonnen met het verzamelen van al die content. Zo ontstond er een duidelijk overzicht van wat er op de site moest komen en in welke volgorde. Uiteraard zijn we ook even door alle teksten geslopen, om te zien of ze een opfrissertje nodig hadden. Op basis hiervan ontwikkelden wij nieuwe landingspagina’s voor alle belangrijke onderdelen zoals Thuiszorg, Wonen met Zorg en Meander Werk en Meander eXtra.

Om gebruikers snel van de juiste informatie te voorzien, ontwikkelden we slimme algoritmes in combinatie met een zoekfunctie. Op basis van hun zoekopdracht, krijgen bezoekers suggesties te zien en vinden zo nog sneller wat ze zoeken. Of dat nou een pagina over een wijkzorgcentrum is, een vacature of nieuwsbericht.

Over zoeken gesproken: via het onderdeel “In mijn buurt” kan op basis van postcode worden gezien waar Meander in de buurt gevestigd is.

Meander Lees voor

Toegankelijkheid

Om de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor ouderen en mensen met een beperking,  hebben we hem voorzien van een voorleesfunctie. Om te toetsen of alles juist was ingericht, hebben we de functie getest met personen die slechtziend zijn of moeilijker kunnen lezen.

Resultaat

Het resultaat van dit redesign is een overzichtelijke website waar de belangrijkste onderdelen extra aandacht hebben gekregen. En waar, door de nieuwe zoekfunctie, informatie door iedereen snel gevonden wordt.

Onze ninja’s houden niet van stilzitten, dus sinds de lancering zijn we continu bezig met het optimaliseren van de site en het toevoegen van functionaliteiten. Zoals bijvoorbeeld een waarderingssysteem voor de informatie op een pagina, een blog. En de zoekfunctie? Die krijgt flink wat tender, love & care om tot steeds betere resultaten te komen.

MeanderGroep over Secret Ninja’s

“De oude website van Meander vroeg om een nieuwe look & feel, zodat hij weer bij de tijd was. Secret Ninja’s heeft ons hierbij geholpen, we zijn heel blij met de nieuwe website. De samenwerking met hen is altijd goed en ze zijn heel transparant. We zijn echt partners van elkaar en de website voelt als een gedeelde verantwoordelijkheid. Hij is van ons en van Secret Ninja’s.

Inmiddels is de website is nu 3 jaar oud. Maar hij wordt nog steeds continu aangepast, je moet blijven aansluiten bij de wensen en behoeften van de mensen. Secret Ninja’s helpt ons daarbij.”

— Paulette – Manager Strategische Marketing & Communicatie